HUIMA SÄÄSTÖ BENSAKULUISSA

Bensiinin kulutus

Lausunto yksityiskäyttäjältä

Monelta taholta tulee tietoa ”ihmeaineista”, joilla on mitä erinomaisimmat ominaisuudet ja tukena aivan tähtitieteelliset tutkimukset. Minua alkoi vaivaamaan autoni bensiinin kulutus, joka mielestäni pitäisi saada alhaisemmaksi. Kyseltyäni sen automerkin tuntijoilta ja käyttäjiltä, sain kaikilta vastaukseksi, että kulutus on normaali, kun se maantieajossa on 8 litraa / 100 km. Minulla on juuri näin. Autokorjaamo tuttavaltani sain vastatuseksi, että ei tarvita muuta kuin hyvä öljy. Lisäaineista ei olisi mitään hyötyä.

Itse koko ikäni liikealalla olleena tiedän, että ihmiset, jotka asiasta eivät mitään tiedä vähättelevät, jotta muut luulisivat heidän jotain tietävän. Päätin ottaa ”riskin” ja hankkia autooni moottorin lisäainetta. Mutta minkä niistä? Selvittelin asiaa, ja päädyin X-1R metallinhoitoaineeseen, sillä ei mitätöntä ainetta jo vuosia maahantuonut yritys voi pysyä pystyssä. Kyllä siinä täytyy olla lupausten mukaiset ominaisuudet.

Otin aineen käyttöön öljynvaihdon yhteydessä elokuun -97 lopulla, sillä olin lähdössä noin 3000 km matkalle Turusta Pohjois- Ruotsiin ja Norjaan. Ensimmäisen tankkauksen jälkeen jatkoin välittömästi ajoa, ja matkakumppanini alkoi ajaessani laskemaan kulutusta. Väitin, että hän oli laskenut väärin. Ei ollut! Matkan tehtyämme oli mittarissa 3200 km. Keskikulutus oli vain 6,25 litraa / 100 km. Ennen en päässyt alle 8 litraan / 100 km. Mikä säästö!

Olen todella hämmästynyt, sillä en todellakaan ajanut mitään säästöajoa ja reitillä oli todella suuria korkeuseroja. Mielestäni pidin mukavimpana puolena sitä, että minulle luvattiin huomattavasti vähäisempi säästö polttoaineen kulutuksessa ostohetkellä, jota pidän moraalisesti oikeana ja hyvien kauppatapojen mukaisena menettelynä.

Olen vaihtanut nyt ajokkiani ja otan siihen välittömästi tämän aineen käyttöön seuraavassa öljynvaihdossa.

Arvaan, miten vaikeaa on myydä korkealuokkaista tuotetta meille yksinkertaisille ja asiaa ymmärtämättömille ihmisille, mutta toivon sitkeyttä työllenne sillä ”puskaradio” tekee tehtävänsä väistämättä. Minä kiitollisena avaan oman ”puskaradioni”.

Rauno Koskinen

Turku